Selamat Tinggal 2008, Selamat Datang 2009

Published by yantie under on 1:32 PM
Hari ni the last day of 2008..tomorrow is new year...welcome 2009...

Perkara paling bermakna dalam 2008 adalah mendapat zuriat penyambung generasiku Nur Syahirah pada 7/3/2008 (sehari sebelum pilihanraya ni)...tak terucap dengan kata-kata betapa bersyukur dan seronoknya...

Perkara-perkara lain rasanya mcm biasa aja....kerja, balik umah, kerja lagi, balik umah lagi dan lagi dan lagi...

Tahun depan 2009: every year, no specific 'azam tahun baru'...aku hanya nak berusaha dengan lebih gigih supaya dapat buat yang terbaik dan termampu dalam semua perkara...

Semoga bertambah baik amal ibadat, bertambah rezeki yang halal dan hidup diberkati Allah SWT..amin..



Honda City Vtec Buktikan Teorinya Betul

Published by yantie under on 11:41 AM


Semalam aku balik dari KL...sebelum masuk highway aku tgk minyak dah separuh...dlm hati: "sempat sampai Kuantan ni"..

Aku pon teruskan perjalanan ke highway..lepas bayar tol RM5 di tol Gombak, aku pecut dlm 120km/j menghala ke Bentong, toleh kiri kanan mcm clear je..aku pecut lagi 140km/j...lepas tol Karak maintain pecut 140km/j...masuk LPT masih maintain...melepasi R&R Temerloh, ALAMAK..dah kuar tanda merah..aahh sudah minyak dah nak abih ke?...takkan le...aku turunkan sikit ke 130km/j...pahtu dah dekat Maran, aaaah sudah dah tanda 'E'...call husband..dia suruh off kan aircond, radio n bukak tingkap...aku wat semua tu...bawak bawah 100km/j...terigt dlm radio ada bagi tips nak jimatkan minyak jgn bukak tingkap...aku pon tutup tingkap...bawak le keta dengan 80km/j dengan panasnya yg amat dlm keta tu..

Jarum minyak dah bawah 'E'..tinggal sikit je lagi...next station minyak di R&R Gambang dlm 37km lagi...adeiii...sempat ke ni...aku hanya mampu berdoa sambil bawak keta merangkak2...geram je tgk seme org potong aku...takpe pahni aku potong balik..

Sejauh 37km tu aku bawak bawah 80km/j..gile apa..mana ada org bawak kat highway mcm tu...

5km lagi ke R&R Gambang, jarum mmg betul dah kat bawah sekali, mmg sah dah tinggal titik2 dia je..sbb keta pon dah makin slow...takleh nak tekan lagi dah pedal minyak...

Tepat sampai di stesen minyak, keta aku terus down...kekekeke...Alhamdullillah tepat2 di stesen minyak..

So, ini membuktikan teori Honda City Vtec mmg benar...

Jika pecut dgn ganaznya anda akan menggunakan petrol yg banyak, tapi jika berdeket2 anda akan jimat dengan banyak..bayangkan dlm dah bawah 'E' masih mampu pergi 37km dengan kelajuan 80km/j...

tapi tobat dah aku takkan malas lagi isi minyak...seram sejuk oooo..ini la first time dlm hidupku terjadi mcm ni...:))

Simbolik yang sinis

Published by yantie under on 5:16 PM
While i'm surfing the internet before back home, i found something really cynical and badly true especially for world community...this is never ending issue..i heard almost everyday people got killed with the reason because they are terrorist..that's just a propaganda and sadly world couldn't do anything...never ending...(taken from: http://isuhangat.blogspot.com/)



GAZA- Full of blood
US and Israel- Happily enjoy the situation
UK- Serve for US n Israel
WORLD- Relazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

p/s: According to the blog, this drawing wasn't drew by muslim...so world "lu pikir la sendiri"

Women As Explained By Engineers

Published by yantie under on 4:44 PM
I got this from my husband..(hai perli ke...kekkeke)